{ "title": "Kaburga Kırığı Ameliyatı", "image": "https://www.kaburga.gen.tr/images/Kaburga-Kirigi-Ameliyati-67.jpg", "date": "19.01.2024 22:43:57", "author": "arzu çobanoğlu", "article": [ { "article": "Kaburga Kırığı Ameliyatı, Kaburga kırığı içindeki çok önemli organlarımız kalp, akciğer, karaciğer, dalak ve büyük damarların hasar görmesine neden olabileceği gibi şiddetli bir ağrısı olacaktır. Kırılan kaburgaların uçları sivri olacağından dolayı ciğerlere batma riski de fazladır. Bu sebeple hemen müdahale edilmesi şarttır. Göğüs kafesinde 12 şer adet kaburgalarımız ortada bir kemik ile sağlam bir yapıya sahiptir. Daha eski yıllarda kaburga kırıklarında kaburgaların hareketsiz kalmasını sağlamak ve kırıkları sabitlemek için göğüs bölgesi bandaj ile sarılırdı. Fakat bu bandaj hastanın derin nefes almasını engellemekte ve zatürreye neden olduğu için artık bu şekilde tedavi tavsiye edilmemektedir.

Kaburga kırığı ameliyatı hangi durumlarda yapılır?
Kaburga Kırığı Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Kaburga kırıklarının sivri uçları düzeltilerek anestezi altında yapılır. Kırılan kaburga akciğere zarar vermişse veya damarlarda kopukluk olmuşsa ameliyat sırasında bunlarda tedavi edilmektedir. Metal kaburga implantları yerleştirilerek kaburga kırıkları sabitlenir.

Kaburga Kırığı Ameliyatı Sonrası; Genellikle hasta kaburga kırığı ameliyatlarında iki gün hastanede bakım altında kaldıktan sonra taburcu olmaktadır. Eğer kaburga kırığı ameliyatından sonra komplikasyon olmuşsa bu süre biraz daha uzayabilir. İyileşme süresinde yüksek yastıkta yatması hastada rahat bir uykuya neden olacağı için düz şekilde yatmaması gerekmektedir.

" } ] }