{ "title": "Kaburga Batması", "image": "https://www.kaburga.gen.tr/images/Kaburga-Batmasi-64.jpg", "date": "20.01.2024 16:37:36", "author": "Merve Kürcan", "article": [ { "article": "
Kaburga batması, kaburga iskelet sisteminde oldukça önemli bir yapıdadır. Kaburga, karın boşluğu ve boyun arasında, vücudun ön tarafında yer alan iskelet sistemidir. Kaburgalar, vücudun dışarıdan gelebilecek olan darbe ve hasarlara karşı kendini korumak ile görevlidir. Kaburga altında birçok hayati fonksiyonları gerçekleştiren organlar bulunmaktadır. İçerisinde kalp ve akciğer gibi önemli organlar yer almaktadır. Kaburga iskelet sisteminin görevi kalp ve akciğerleri korumak olsa da gerçek görevi insanın nefes alışverişi sırasında akciğerlere destek sağlamasıdır. Kaburga yapı olarak ince ve yassı kemiklerden oluşmuştur. Birçok kemik topluluğun bir araya gelmesiyle meydana gelmiştir. Kaburgalar vücut sağlığı için en önemli iskelet sisteminden biridir.

Kaburga altında ve çevresinde birçok organ bulunmaktadır. Bu organlarda görülen rahatsızlıklar kaburga batması şikâyetlerine sebebiyet vermektedir. Kaburga batması, toplumda herkesin başına gelebilecek ve çok sık karşılaşılan bir ağrı türüdür. Kaburga batması kişiye oldukça ağrı verir. Ağrılar bazen gece uykudan uyandıracak kadar şiddetli de olabilmektedir. Kaburga altında yaşanan ağrılar başlangıçta pek kendini göstermese de ilerleyen zamanlarda şiddeti artmaktadır. Kaburga altında meydana gelen ağrılar ve bu ağrılardan dolayı görülen batmaların nedeni birçok nedene bağlı olabilir. Özellikle de topluda görülen en sık kaburga batma hissi mide rahatsızlıkları ile ortaya çıkmaktadır. Yemek borusu ve midenin düzenli çalışamamasından dolayı, kaburgada batma hissedilir. Mide rahatsızlıkları dışında birçok faktörde kaburga batmalarına neden olmaktadır. Tedavisi, kaburga batmasına neden olan etkenle ilgilidir. Bu nedenle etkene bağlı olarak birçok tedavi yöntemi gösterilebilir.

Kaburga Batması Neden Olur?
Kaburga Kaslarında Oluşan Rahatsızlıklar

Kaburgadaki kaslarda görülen en yaygın neden o bölgede oluşan rahatsızlıklardır. Uzun süre hareketsiz kalmak, yanlış oturuş pozisyonları gibi faktörler kaburga batmasına neden olur. Özellikle de masa başı çalışan kimselerde bu durum daha sık görülür. Gün içinde ufak egzersizler ile, kaburga batmasından kurtulabilirsiniz. Ancak kaburga batmaları çok ciddi bir hastalıklardan dolayı da oluşabilir. Batma hisleri ve ağrılar ihmal edilmeyip, bir an önce doktora gidilmelidir.

" } ] }