{ "title": "İki Kaburga Arasında Ağrı", "image": "https://www.kaburga.gen.tr/images/Iki-Kaburga-Arasinda-Agri-43.jpg", "date": "21.01.2024 16:04:02", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "İki kaburga arasında ağrı: Göğüste ya da altında ya da göbek deliğinin üstünde her iki doğrultuda hissedilebilen keskin, künt ya da sızı tarzında ağrı olabilmektedir. Belirgin bir yaralanma ardından ya da bir açıklaması olmadan oluşabilir.

İki kaburga arasında ağrı kas çekilmesinden kaburga kırığına kadar çeşitli sebeplerden oluşabilmektedir. Ağrı yaralanmadan derhal ardından olabilmektedir ya da zaman içerisinde yavaşça gelişebilir. Hem de altta yatan bir tıbbi durumun bir bulgusu olabilmektedir yani rastgele bir açıklanamayan göğüs kafesi ağrısı halini derhal hekiminize bildirmelisiniz.

İki kaburga arasında ağrı neden olur?

Göğüs kafesi ağrısının en sık sebepleri kas çekilmesi ya da morarmış kaburgalardır. Göğüs kafesi ağrısının başka nedenleri olabilir. Başlıca nedenler
İki kaburga arasında ağrı belirtileri nelerdir?

İki kaburga arasında ağrı hareketle ortaya çıkabilmektedir ya da nefes aldığınızda, belirli bir pozisyona hareket ettiğinizde keskin bir ağrı fark edebilirsiniz Nefes aldığınızda ya da bedeninizi belirli bir pozisyona hareket ettirdiğinizde kuvvetli ağrı hissediyorsanız, nefes almakta rastgele bir probleminiz varsa derhal hekiminizle irtibat kurun. Eğer göğüs kafesi rahatsızlığıyla bir arada basınç hissederseniz ya da göğsünüzde ağrı varsa acil yardım isteyin. Bu bulgular gelişmekte olan bir kalp krizinin belirtileri olabilmektedir. Yakın süreçte düştüyseniz ve nefes almakta zorluğunuz ve ilaveten göğüs bölgesinde mühim morarmanız varsa 112'yi arayın.

İki kaburga arasında ağrıtanı ve tedavi nasıl yapılır?

Doktoru gördüğünüzde yaşamakta olduğunuz ağrı tarzına ve hangi hareketlerin ağrıyı kötüleştirdiğini tanımlayın. Yaşamakta olduğunuz ağrı tarzı ve ilaveten ağrının bölgesi hekiminin hangi testleri yapması gerektiğine karar vermesine yardımcı olacaktır. Bu testler hekiminin tanınızı belirlemesine yardımcı olur. Bir görüntüleme taraması isteyecektir. Bir MR taraması hekiminize göğüs kafesinin ve çevresindeki kaslar, organlar ve dokular gibi yapıların detaylı bir görüntüsünü verir. Tavsiye edilen tedavisi ağrının sebebine bağlıdır. Göğüs kafesi ağrısının sebebi bir kas çekilmesi ya da morarma gibi ufak bir yaralanma ise şişmeyi azaltmak için bölge üstüne bir soğuk kompres koyabilirsiniz. Çok ağrınız varsa ilaveten Tylenol gibi reçetesiz ağrı kesiciler alabilirsiniz. Eğer ağrının sebebi bir kaburga kırılması ya da kaburga çatlağıysa ve reçetesiz ilaçlar işe yaramıyorsa hekiminiz ağrı kesici ilaçlar yazacaktır. Hem de size bir kompresyon sargısı verilebilir. Kompresyon sargısı göğsünüz çevresine sarılan büyük bir esnek bandajdır. Kompresyon bölgeyi destekler ya da daha çok yaralanma ve iki kaburga arasında ağrı önlemek için sıkı bir şekilde tutar.
" } ] }